Nu vă place să gătiți, iată 5 moduri pentru a avea, oricum, o alimentație sănătoasă

Sunteți unul dintre cei care intră cu greu în bucătărie și consideră că gătitul nu este altceva decât o operație consumatoare de timp? Da, vă place să mâncați, dar când vine vorba de gătit, adevărul este că nu puteți găti pentru a supraviețui.

Datorită aversiunii dvs. față de gătit, veți sfârși prin a mânca sau a comanda de cele mai multe ori care vă pot duce departe de acel abs perfect pentru care vă chinuiți. Să recunoaștem asta, nu putem trăi doar cu pizza și burgeri toată viața ta, cât de mult am vrea.

Mâncare fără gătit

Da, există un astfel de concept! De la salate interesante, sandvișuri până la deserturi chiar fără coacere, există mese care nu au nevoie să porniți aragazul. Mâncărurile fără gătit sunt sănătoase, rapide, delicioase și, cel mai important, foarte simple de făcut.

De la sandwich-ul de ton și avocado umplute la gazpacho și baruri de energie de casă – există o masă rapidă fără gătit pentru fiecare zi din zi și noapte. Deci, faceți niște cercetări, planificați-vă mesele fără gătit în avans și răsfățați-vă cu niște alimente sănătoase.

Gatiti simplu

În timp ce mesele fără gătit sunt grozave, sunteți obligat să doriți o schimbare din când în când. Pentru început, de ce să nu începeți simplu și să vă încercați mâinile la acele rețete ușor de preparat? Aceste rețete includ de obicei ingrediente pre-gătite și pot fi gata în doar 3-4 pași.

Gătit în serie

Ce zici de a dedica o zi de gătit pentru restul săptămânii? Știm că sună groaznic, dar odată ce începeți, veți vedea o schimbare în obiceiurile alimentare. În loc să vă faceți griji cu privire la ceea ce să gătiți în continuare, gătitul lot vă asigură că aveți gata, mese de casă disponibile ori de câte ori aveți nevoie de ele.

Instrumente inteligente pentru bucătărie

Știați că investiția în instrumente și aparate de bucătărie inteligente vă poate reduce orele în bucătărie și poate ușura procesul? Da, vorbim de aragazuri sub presiune, vase de croit, procesatoare de alimente și multe altele care fac gătitul foarte ușor.

Găsiți un prieten de gătit

Este întotdeauna o idee bună să-ți găsești un partener pentru a face lucruri care nu vă plac. Aceasta este o modalitate bună de a scăpa de noțiunile dvs. preconcepute despre gătit și de a învăța această abilitate importantă, pe tot parcursul vieții.