Pasi mici spre o viata mai buna – II

2. Setati alarma cu o jumatate de ora mai devreme.
Una dintre trasaturile pe care multi indivizi de succes au in comun este ca se trezesc devreme . In timp ce nu trebuie sa te trezesti la ora nesfarsita de la 3:45 dimineata. la fel ca Tim Cook de la Apple, ati putea incepe setarea timpurie cu o jumatate de ora mai devreme. Deci, daca in mod normal setati alarma pentru 7 dimineata, setati-o pentru 6:30

Motivul?

Acest lucru va va oferi ceva timp suplimentar dimineata pentru a va antrena, medita, citi, verifica e-mailurile, luati micul dejun cu familia, va planificati ziua sau lucrati la ceva care va pasioneaza. Va scuteste sa va grabiti pe usa in fiecare dimineata, simtindu-va uitat, neimplinit si discombobulat. Urmarirea timpului este cheia auto-imbunatatirii.

3. Curata imediat dupa tine.
Cat dureaza cu adevarat sa-ti faci patul sau sa iti speli vasele de dimineata? Poate cinci minute? Iata chestia. Daca nu ramai pe partea de sus a acestor treburi minore, acestea se acumuleaza rapid. Acea castron de cereale si cana de cafea devine o chiuveta plin de mancaruri mirositoare care necesita mult timp pentru a curata. Daca va spalati imediat, nu veti avea aceasta durere de cap.

Mai mult, persoanele care curata imediat dupa ele, cum ar fi sa-si faca patul in fiecare dimineata, tind sa fie mai fericite , precum si mai de succes, deoarece aceste lucruri mici te fac sa te simti implinit, indeparteaza dezordinea si ofera un sentiment de control.