Pastreaza viziunea asupra schimbarii – VI

A existat un mare terapeut pe nume Dr. Murray Bowen, care a dezvoltat teoria sistemelor familiale in consiliere.

El a descris ce se intampla atunci cand cineva face o schimbare intr-un sistem familial. Producatorul de schimbari poate crea schimbari in sistem, desi sistemul nu va mai fi in homeostazie.

Vor exista impingeri de la cei din jur pentru a va intoarce la felul in care erati inainte de schimbare.

(Tine-ti gandul sau ideea despre ceea ce vrei in mintea ta. Tine-te constant la schimbarea pe care vrei sa o creezi, indiferent de dificultatea care ar putea aparea.)

Cand modificatorul ramane constant pe curs, intregul sistem se va adapta schimbarii.

Chiar si schimbarile minunate si miscarile pozitive pot speria uneori oamenii. Prefera sa ramana in iadul cunoscut, apoi sa se mute in pace. Pastrati-va ferm viziunea asupra acestei schimbari, astfel incat sa puteti vedea rezultatul final.

Deoarece natura fizica este schimbare, atunci cand alegeti sa ramaneti la fel, va impingeti impotriva acestui flux natural.

Aceasta rezistenta poate provoca perturbari, epuizare si dizarmonie. Cand invatam sa ne miscam cu fluxul natural, incepem sa ne armonizam cu natura fizica.

Aceasta este o calatorie demna de luat. Gasirea caii tale despre modul in care creezi si stapanesti schimbarea in viata ta este o abilitate importanta in crearea vietii dorite.