laptisor de matca

Produse cosmetice cu laptisor de matca

Prea puțin se știe că la Făget, orașul meu natal, în fiecare primăvară are loc Târgul Apicol. Comercianți și crescători de albine veniți din toată țara ticsesc orașul meu cu tarabe și standuri în care își prezintă produsele pe bază de miere – de o înaltă calitate, ce-i drept.

Poți găsi la prețuri foarte bune: miere de albine polifloră, miere de mai, miere de salcâm, miere de rapiță, miere de tei, polen, propolis, lăptișor de matcă, echipament apicol, precum și produse naturiste pe bază de miere și referenții săi.

Anul acesta, tatăl meu a adus acasă, ca de obicei, borcane cu miere proaspătă, faguri, dar și un șampon de păr și o cremă de față – ambele pe bază de lăptișor de matcă. Din moment ce tocmai mi se terminase crema de față și de mult timp căutam un șampon care să-mi hidrateze și revitalizeze părul meu creț pe care-l chinui lună de lună cu vopsea, m-am pus să experimentez cele două produse cosmetice cu lăptișor de matcă. Vă zic sincer că nici nu aveam idee până atunci că se fabrică cosmetice cu acest ingredient.

Pe scurt, lăptișorul de matcă, cunoscut drept ”elixir al dimineții”, este secretat de glandele hipofaringiene ale albinelor lucrătoare tinere (albinele doici), pentru a hrăni larvele de albine lucrătoare și trântori în primele trei zile după eclozionarea din ou. De asemenea, este hrana exclusivă pentru larvele de matci și apoi, pentru matci, pe toata durata vieții lor. Are în compoziție sa: apă (65-67 %), proteine (12,5%), amino-acizi esențiali (întreaga gamã), glucide (11 %), acizi grasi (5%), vitamina B5 (150-250 mg %), calciu, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, cupru, fier, mangan, vitamine diverse (A, B1, B2, B6, B12, D, E, K). Lãptisorul de matcã are probabil cea mai mare concentratie de vitaminã B5 dintre toate produsele naturale cunoscute.

Iată că au trecut 6 luni de atunci și eu nu mă pot despărți de Apidermin – gama de produse cosmetice cu lăptișor de matcă. Mi-a fost destul de greu să le mai găsesc, iar la început îmi comandam produsele online. Crema de față Apidermin Lux se potrivește perfect tenului meu mixt, catifelează pielea fără să o încarce, lasă porii să respire, nu creează fenomene de intoleranță, are efect cicatrizant și-n plus, deși eu folosesc destul de rar fond de ten, crema poate fi folosită fără probleme și ca bază de machiaj. Șamponul Apidermin (pentru toate tipurile de păr) face minuni: are ca ingredient activ – lăptișorul de matcă – cu rol regenerator și tonifiant la nivelul firelor capilare, iar extractul de plante (urzică și gălbenele) care se mai găsește în compoziția șamponului are efect antiseptic, remineralizant si cicatrizant.

Mare mi-a fost mirarea când am văzut crema de față chiar într-o farmacie obișnuită din Timișoara sau la un târg de produse naturiste din Mall. De mult timp intenționam să scriu un articol despre aceste cosmetice, așa că azi m-am pus serios și din proprie inițiativă pe căutat un/o magazin/farmacie din Timișoara care să aibe pe stoc atât șamponul, cât și crema de față Apidermin Lux și rezultatul a fost cât de cât îmbucurător. În farmacia naturistă Enigma din Iulius Mall (la demisol) poți găsi produse Apidermin. Azi aveau doar crema de față, fiindcă, după spusele vânzătoarei, șamponul se vinde ca pe bandă rulantă. Apoi mi-a recomandat să mă întorc zilele următoare, când se pare că vor avea din nou pe stoc șamponul.

Din propria mea experiență (și credeți-mă că am o istorie bogată în a experimenta astfel de cosmetice, de toate categoriile și la prețuri ori acceptabile ori exorbitante), eu vă recomand să încercați produsele Apidermin. Prețurile lor sunt mai mult decât decente: o cremă de față pleacă de la 5 lei, până la 10-11 lei (în funcție de gramaj; pe mine mă ține o cremă cu 10 lei în jur de 2 luni), iar șamponul îl găsiți cu 13-14 lei în farmacii și magazine și de la 15,50 online (la care se mai adaugă și taxele de curierat).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *