SEO, primul pas catre succesul unei afaceri online

Din ce in ce mai multi oameni cu spirit de antreprenori aleg sa isi inceapa o afacere online. Decizia este cat se poate de buna, insa majoritatea se lovesc de probleme noi, care, cu o administrare proasta, pot sa duca la faliment. Una dintre probleme este, fara doar si poate, promovarea. Orice afacere are nevoie de promovare, indiferent ca este una offline sau una online, iar promovarea online desi pare foarte simpla, poate sa fie extrem de dificila.

Care sunt solutiile de promovare pe care le ai la dispozitie?

Daca vrei o promovare de buna calitate poti alege mai multe variante disponibile pe piata. Bannerele pe site-urile din domeniul tau, advertorialele, postarea pe retele de socializare sau plata pentru clickuri pe google adwords pot sa fie solutii excelente, daca sunt administrate asa cum trebuie. De departe insa, cea mai buna solutie pe care o poti alege este SEO.

Ce este SEO?

Fiind acronimul de la ” Search Engine Optimization” SEO reprezinta totalitatea de actiuni pe care un webmaster le face pentru a-si duce site-ul cat mai sus in cautarile google. Practic, un SEO bine facut poate sa faca un magazin de piese auto sa fie pe prima pozitie la cautarea ” piese auto”.

SEO este un procedeu complex care, desi in teorie poate sa fie facut chiar si de un amator, necesita mana experimentata a unui SEO-ist ( Da, a inceput sa existe o astfel de meserie ).

Un magazin online aflat la inceput sau orice alta afacere online aflata la inceput, are nevoie de SEO, insa nu de orice tip de SEO, ci de unul de buna calitate.

Cum alegi o persoana buna, care sa se ocupe de SEO?

Exista multe firme de SEO pe piata, insa nu toate sunt bune. Daca vrei sa descoperi cea mai buna firma, poti sa verifici cu tehnica cizmarului . Un SEO-ist bun detine un site care este pe primele pozitii in Google, asadar, o cautare dupa ” optimizare SEO ” sau dupa ” audit SEO ” ar trebui sa iti intoarca rezultatele pe care le cauti.

Evident, conteaza mult mai multe aspecte in momentul in care alegi serviciile unui SEO-ist sau ale unei firme care se ocupa cu asa ceva.

– Portofoliul. Chiar daca si cei care se afla la inceput trebuie sa aiba o sansa, pentru binele afacerii tale este indicat sa optezi pentru serviciile unor persoane cu portofoliu bogat si cu rezultate;

– Pretul. Pretul este si el extrem de important, deoarece optimizarea pentru motoarele de cautare este un proces de lunga durata, asadar, va trebui sa investesti frecvent in ea. Nu alege cel mai mic pret, insa atunci cand descoperi un pret mare, incearca sa afli justificarea pentru el.

– Transparenta. O firma care se respecta trebuie sa iti ofere transparenta maxima. Astfel, aceasta trebuie sa iti trimita frecvent rapoarte cu rezultatele si sa iti explice tot ceea ce se intampla cu site-ul tau .

Dupa ce ai angajat niste persoane pentru SEO, este bine sa nu astepti rezultate imediate. De regula, rezultatele vin dupa minim 3 luni in acest domeniu.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

Poti folosi urmatoare HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>