Spalatorie covoare Prahova

Spalatoria de covoare – solutia ideala pentru covoarele vechi

Te-ai apucat de curatenia de toamna si ai realizat ca si covoarele tale au nevoie de atentie deosebita? Cum reusesti sa speli covoarele de unul singur, mai ales daca stai intr-un apartament?

Trebuie sa stii ca este foarte important sa intretii covoarele pe care le cumperi si sa le cureti constant si corespunzator, in functie de materialul din care sunt confectionate. Daca ai un covor din lana, tine minte ca nu ai voie sa il bati pentru ca l-ai putea strica. Daca vrei un material care sa reziste la trafic, atunci lana este cu siguranta o alegere potrivita. In cazul in care ai copii mici si vrei un material care sa fie ceva mai rezistent la pete, atunci alege fibra sintetica. Indiferent de materialul pe care il alegi pentru covorul tau, ai grija sa il aspiri de cel putin doua ori pe saptamana pentru a preveni eventualele probleme sau deteriorari.

Spalatorie de covoareAtunci cand te confrunti cu probleme legate de pete, indiferent de materialul din care este confectionat, trebuie sa actionezi rapid si sa cureti pata exact in momentul in care s-a produs accidentul sau in cel in care ai sesizat aceasta pata. Ideal este sa folosesti un servetel care sa absoarba pata si sa nu freci zona pentru ca exista riscul sa maresti diametrul petei. Una dintre cele mai mari greseli pe care le-ai putea comite este sa aplici apa calda peste pata pentru ca nu va face decat sa o accentueze. Daca vrei ca pata sa dispara complet, solutia ideala este sa duci covorul la o spalatorie de covoare. Daca totusi te incapatanezi sa faci pe profesionistul, incearca un amestec alcatuit din apa si detergent.

Cu ce scoatem petele grase

In aceasta categorie intra petele lasate de lapte, de ulei sau de ceara si le vei scoate cu ajutorul unei pudre, pe care o vei aplica pe materialul uscat. Dupa ce lasi pudra sa patrunda in profunzime, vii si aspiri zona. Atentie! Nu trebuie sa aplici pudra pe materialul umed. Asigura-te ca zona este uscata.

Cu ce scoatem petele slabe?

In aceasta categorie intra petele de alcool, cerneala sau cafea. In acest caz, poti folosi solutii cu amoniac, care nu se varsa direct pe pata ci pe o carpa curata, care nu trebuie sa lase scame.

Cu ce scoatem petele de noroi?

In cazul acestui tip de pata, ea trebuie mai intai sa usuce, inainte de a fi curatata. Dupa ce se usuca este aspirata, iar zona se clateste cu detergent si apa. Solutiile de curatare trebuie folosite numai daca este absolut necesar.

Cum curatam covoarele vechi?

Covoarele pe care le-am mostenit de la bunica nu sunt tesute cu fibre moderne, prin tehnologii noi. Tocmai de aceea ele sunt mult mai sensibile la factorii externi. La aceasta sensibilitate a fibrei se adauga si vechimea, astfel ca este mult mai dificil sa cureti un covor vechi. In situatii de acest fel, nu curata covorul acasa, ci apeleaza la spalatorie de covoare din Ploiesti. Specialistii vor aplica solutii profesionale, care nu afecteaza fibra si care ofera totodata covorului o stralucire aparte. Spalatoria specializata poate obtine rezultatul la care tu nici nu visezi si la care tu nu ai putea ajunge niciodata cu produsele din comert sau cu produsele improvizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *