Uneori tot ce trebuie sa fai este sa fii recunoscator – IV

Chiar si in vremurile cele mai intunecate , am incercat intotdeauna sa raman optimist amintindu-mi ca, in ciuda esecului afacerii mele, am avut totusi sprijinul familiei si al prietenilor mei. Asta m-a ajutat sa profitez cat mai bine de o situatie de altfel cumplita.

Una dintre cele mai bune modalitati de a va simti mai bine atunci cand aveti cel mai mult nevoie este prin a va arata recunostinta. Fii recunoscator pentru cel mai bun lucru care ti s-a intamplat astazi. Am mentionat deja ca tin un jurnal de recunostinta zilnic, dar vreau sa subliniez ca acest lucru iti poate schimba viata . Cercetatorii au descoperit ca;

Cei care tin un jurnal saptamanal de recunostinta tind sa exercite mai mult, au mai putine simptome fizice si sunt mai optimisti cu privire la viitorul lor.
Discutia zilnica despre recunostinta poate creste vigilenta, entuziasmul, determinarea, atentia, energia si durata somnului, precum si raportarile mai mici de depresie.
Persoanele care se gandesc, vorbesc sau scriu despre recunostinta zilnic sunt mai predispuse sa ajute pe cineva cu o problema personala sau sa ofere sprijin emotional.
Cei care sunt recunoscatori acorda mai putina importanta bunurilor materiale, sunt mai putin invidiosi pe ceilalti si sunt mai predispusi sa impartaseasca bunurile lor cu altii.
Practicile zilnice de recunostinta pot ajuta la prevenirea bolilor coronariene.

Aratati-va recunostinta fata de prieteni, familie, clienti si colegi. Multumirea sincera oamenilor este una dintre cele mai bune modalitati de a intari relatiile. La urma urmei, nu se simte minunat cand cineva iti multumeste pentru munca grea, pentru a face o corvoada sau doar pentru a asculta cand trebuie sa se descarce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *