tableta

Vreau neaparat o tableta

Astăzi, dis de dimineaţă, mă sună un prieten şi mă întreabă:

– Merită să îmi iau o tabletă din asta ieftină? Că am văzut că au şi tablete în jur de 450 – 500 de lei.

Răspunsul a venit prompt, fără să mă gândesc prea mult:

– Dacă vrei o tabletă bună, mai bine pune bani deoparte şi ia-ţi una ca lumea.

Şi aici a început o lungă discuţie: ce face o tabletă mai bună decât cealaltă. I-am spus că este cel mai bine să discute cu unul dintre redactorii de la CHIP, care are o tabletă bună şi îi poate arăta “live” ce face aceasta.

Dar după trecerea în revistă a câtorva argumente de performanţă, conectivitate, autonomie sau (in)existenţa aplicaţiilor, a intervenit în discuţie preţul.

– Eu cred că pentru ceea ce îmi trebuie mie, tableta X la preţul acesta mic este mai mult decât suficientă.

Dar oare oare toată lume ştie în acest moment la ce îi trebuie o tabletă? În acest moment în România tabletele tind să devină un must-have în mediul urban. Dar veţi fi uimiţi cât de mulţi potenţiali cumpărători habar nu au la ce este în fond bună o tabletă. „Ce pot face cu ea?” este întrebarea la care trebuie deţină răspunsurile un potenţial cumpărător.

De exemplu, cineva dorea să îşi ia o tabletă pentru a traduce texte lungi. Nu ţinuse niciodată o tabletă în mână, dar era convinsă că este perfectă pentru aşa ceva după ce a văzut la televizor că „introducerea textului este deosebit de uşoară”. Şi exemplele de motive greşite pentru care pot fi achiziţionate tabletele pot continua.

Iar cei care au idee despre ce poate face o tabletă, pot greşi alegând una slabă (să nu spun ieftină) care îşi  va dovedi într-o scurtă perioadă limitările, iar frustrarea pe care o vor acumula va fi imensă.

Vă invit să vă spuneţi părerea şi să discutăm despre ce face o tabletă să fie „bună” şi mai ales, care sunt lucrurile pentru care merită să deţii o tabletă.

Cine deţine deja o tabletă este invitat să îşi împărtăşească experienţa cu noi şi să ne spună la ce să fim atenţi când achiziţionăm una, iar cei care doresc să îşi cumpere una, sunt invitaţi să ne spună de ce îşi doresc un astfel de device.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *