Secui, sa-i pun in… cui

Csibi Barna era un necunoscut pana cand s-a gandit sa spanzure o papusa cu capul lui Avram Iancu la Miercurea Ciuc, la inceputul acestei saptamani. Nu e de mirare ca a facut asta, adica sunt multi nebuni pe lume si e in zadar sa fim socati de fiecare data cand unul clacheaza. Avem in fiecare zi in jurul nostru persoane care fac show-uri de cea mai proasta calitate, asa ca, repet, e o prostie sa fim socati de unul, altul.

E totusi curios ca nea Barna asta lucreaza la sectia de Finante din Harghita. Deci e secui (sa fim rigurosi, nu e maghiar, nici ungur), DAR:

– are nationalitate romana

– este platit de niste romani intr-o institutie romana

– traieste in Romania

Cu toate astea, nu prea e recunoscator pentru ce i se ofera. Daca noi am fi fost italieni si el ar fi fost roman, jale mare! Praf s-ar fi ales de viata lui, nu ar fi ocupat un post intr-o institutie a statului. Insa in Romania, el fiind secui, e bastan si nu-i ajunge. Vrea sa-si bata joc de tara si de lupatatorii ei. Pentru ce? Adica se vede ca nu are pic de ratiune, din moment ce are impresia ca prin actul asta a castigat ceva. Nu. O sa fie probabil luat la cafteala cu prima ocazie de un roman, o sa aiba dosar penal, o sa fie dat afara de la locul de munca (sper) si… cu siguranta nu va reusi sa stearga trecutul sau sa-l schimbe, anexand Transilvania, Ungariei.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

Poti folosi urmatoare HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>