Succesul unei vieti pe termen lung cu pasi mici – III

4. Nu te angaja in exces.
O tema obisnuita pe care o observ cu sfaturile de auto-ajutorare este modul in care oamenii fac usor stabilirea obiectivelor. Va vor sugera sa faceti mai multa miscare sau sa dormiti, dar acest lucru este mai usor de spus decat de facut atunci cand lucrati 12 ore de zile si ajutati la un nou-nascut.

Nu fac scuze. Departe de. Este pur si simplu mai usor sa va angajati si sa urmati cu succes daca va pastrati obiectivele simple si clar definite. Incepeti mic si lucrati-va in sus. Nu sariti intr-un maraton la inceput daca aveti nevoie de mai mult exercitiu. Incepeti cu 10 flotari pe zi, o plimbare in bloc dupa cina sau acest plan de antrenament de sapte minute pe care il puteti face in camera dvs.

Daca doriti sa incepeti sa mancati mai sanatos, dar nu sunteti prea bucatar, incercati un serviciu precum Blue Apron sau Sun Basket. Iti trimit ingrediente sanatoase acasa si iti ofera instructiuni pas cu pas despre modul de preparare a meselor. Daca doriti sa incepeti sa meditati, incepeti sa dedicati cinci minute pe zi.

Acest lucru suna adevarat si in lumea afacerilor. Cand am inceput compania mea, am incercat sa fim totul pentru toata lumea. Acum, ne concentram pe a fi cea mai buna companie de facturare de acolo. Nu faceti prea multa promisiune si nu livrati.

5. Nu fi atat de previzibil.
A face acelasi lucru in fiecare zi ne pune intr-o rutina. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru tine este sa nu mai fii atat de previzibil. Iesi din zona ta de confort cel putin o data pe saptamana si fa ceva nou pe care nu l-ai mai facut pana acum. Incercati acel restaurant thailandez. Mergeti la snowboard. Achizitionati un dulap de la un magazin diferit.

Ai inteles.

Deschiderea catre noi experiente ne face mai fericiti, ne schimba perspectivele, ne ajuta sa recunoastem noi oportunitati, creste energia si ne face mai receptivi la schimbare. Acest ciclu se intoarce inapoi. Noile experiente te vor face mai fericit.