evenimentul zilei

Evenimentul Zilei ia apa la bord

Nu vroiam sa scriu despre acest subiect dar am citit acum declaratia de presa a fostului redactor sef Razvan Ionescu. Si mi-a atras atentia ultima fraza: “Decizia imi apartine 100%. Ea nu are nici o legatura cu anul electoral, cu PSD-ul, cu Traian Basescu sau cu orice alt interes politic sau de business.” De ce a simtit nevoia Razvan Ionescu sa faca aceasta precizare?

Il cunosc destul de bine pe Razvan si dupa parerea mea este o pierdere pentru Evenimentul Zilei. Si asta pentru ca el reusea cat de cat sa pastreze un echilibru in politica ziarului. Nu cred insa ca plecarea lui are foarte mare legatura cu politicile de marketing ale trustului. Evenimentul Zilei nu si-a pierdut cititorii pentru ca nu isi mai promoveaza ziarul sau nu se mai preocupa de distributia lui. Cred insa ca scaderea tirajului are la baza modul cum au abordat anumite subiecte.

Datorita acestor abordari ziarul a fost intors pe toate partile, in toate emisiunile. Si asta este o modalitate de a-ti face publicitate.  Chiar si eticheta de “oficios”  a “promovat” ziarul. Ar fi putut aduce cititori aceasta strategie. Dar efectul a fost exact invers. Eu cred ca “Evenimentul Zilei” ia apa la bord si mai are putin pana se va scufunda. Plecarea redactorului sef este un semnal important in acest sens. Mai sunt insa o serie de jurnalisti valorosi acolo care, probabil, mai devreme sau mai tarziu, vor pleca si ei.