service auto

Reguli importante pentru alegerea service-ului auto

Daca esti posesorul unei masini trebuie sa te astepti la cheltuieli frecvente, unele neasteptate. Pe langa consumabile, majoritatea cheltuielilor vor trebui facute intr-un service auto. Fie ca trebuie sa apelezi la servicii adecvate de reparatii jante, fie ca va trebui sa iti faci revizia sau sa faci reparatii mari si costisitoare, service-ul auto va fi locul in care iti vei face simtita prezenta. Este bine ca imediat ce ai devenit posesorul masinii sa gasesti un service care sa te reprezinte si care sa iti poata oferi servicii de calitate. Pentru asta, trebuie sa fii atent la mult mai multe detalii decat la preturi sau distanta pana la locuinta.

Care sunt, asadar, criteriile de alegere a service-ului?

Aminteam de distanta de la locuinta si de preturi. De regula, acestea pot fi trecute cu vederea daca service-ul pe care l-ai ales este unul foarte bun. Inainte de a lua o decizie, inspecteaza cu mare atentie zona de lucru. Aceasta ofera informatii importante despre modul in care lucreaza angajatii. O zona de lucru ordonata are mari sanse sa fie administrata de oameni care lucreaza cu atentie si isi dau interesul.

Un criteriu foarte important la orice service este transparenta. Atunci cand ajungi cu masina intr-un astfel de loc, trebuie sa ti se raspunda la toate intrebarile, sa ti se dea cele mai bune sugestii si sa ti se prezinte problemele intr-un mod cat se poate de transparent.  De regula, service-urile care se respecta dispun de o sala de asteptare in care clientul isi poate vedea masina in timp ce este reparata.

Inainte de a prelua masina, cei de la service trebuie sa iti ofere o fisa de intrare, in care sa fie prezentate eventualele sudura jantedefecte vizibile pe care le are automobilul. Astfel, poti avea dovezi in cazul in care masina iese zgariata din service sau pur si simplu nu prezinta aceeasi estetice pe care a prezentat-o in momentul in care ai lasat-o .

Atentie foarte mare si la modul in care se face plata! Nu iti fie rusine sa vorbesti despre bani. Este indicat sa te intelegi inca de la inceput cu cei de la service in legatura cu costurile si sa te asiguri ca nu exista niciun cost suplimentar. In cazul in care se descopera un defect in timpul reparatiilor, angajatii service-ului au obligatia de a te anunta inainte de a-l repara si de a-ti prezenta toate costurile necesare pentru rezolvarea lui. Evident, orice lucrare trebuie sa fie incheiata prin emiterea unei facturi, pe care este strict necesar sa o soliciti.

Cum trebuie sa lasi masina in service?

Responsabilitatile nu sunt doar in partea angajatilor service-ului, ci si in partea ta. Evita sa lasi lucruri de valoare in autoturism, cum ar fi actele, dosarele, telefonul mobil sau computerul! Chiar daca nu iti va fura nimeni nimic, acestea nu intra in responsabilitatea celor care lucreaza intr-un service.  Inainte de a merge cu masina la reparat, spal-o foarte bine. Aceasta trebuie sa fie curata atat pe exterior, cat si pe interior, deoarece in felul acesta munca mecanicului va fi mult usurata.

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi facuta publica. Required fields are marked *

Poti folosi urmatoare HTML taguri si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>