fierastrau circular de mana

Sfaturi pentru folosirea fierastraului circular in prelucrarea lemnului

Un fierastrau circular este o necesitate absoluta pentru o serie de utilizari in proiecte de finete de prelucrare a lemnului. De exemplu, atunci cand un fierastrau circular este utilizat cu o margine dreapta, poate taia articolele din placa, cum ar fi placajul, cu precizie si cu mai multa usurinta decat un fierastrau de masa. Cu lamele speciale, un fierastrau circular poate fi folosit chiar si pentru a taia forme curbate. Afla cum poate fi folosit un fierastrau circular pentru proiectele fine de prelucrare a lemnului.

Generalitatile fierastraului circular

In timp ce fierastraul de masa este vazut probabil ca cea mai practica unealta de prelucrat lemnul, cea mai utila unealta electrica este fierastraul circular.

Un fierastrau circular de calitate poate fi utilizat pentru o gama larga de sarcini, deoarece aceeasi unealta poate taia si rupe placile, poate realiza patrate cat si unghiuri de pana la 45 de grade.

Dispozitivele de masurare a fierastraului circular

Poti realiza un numar considerabil de actiuni folosind un fierastrau circular, o muchie dreapta si un jig circular.

Taierea panourilor

Scopul principal al unui dispozitiv de prelucrare a lemnului este de a face o sarcina dificila mai usoara, mai sigura sau mai usor de repetat. In timp ce multe ustensile comerciale pentru prelucrarea lemnului sunt disponibile pe piata, in magazinul de lemn pot fi construite o serie de dispozitive de prelucrare a lemnului. Doua jiguri foarte utile sunt folosite pentru taierea panourilor si a placilor utilizand un fierastrau circular.

Cum sa selectezi lama corecta a fierastraului circular

Exista o varietate de lame de fierastrau pentru fierastraul circular. Unele sunt lame specializate, concepute pentru taierea unui tip specific de lemn ( cum ar fi placajul), in timp ce alte lame sunt mai generale, destinate taierii aproape oricarui tip de lemn ( numite lame combinate). In timp ce lamele combinate fac o slujba respectabila pentru majoritatea sarcinilor, alegerea lamei potrivite pentru o anumita taiere va produce rezultate mai bune.

Lama de fierastrau circulara fina

Lama de fierastrau fina, disponibila la dimensiunile de 7-1/4 inchi, de 10 inchi si de 12 inchi, este o lama de fierastrau brevetata, cu un disc de slefuire atasat de fiecare parte a lamei. Acest lucru ofera cateva avantaje: taierea este slefuita pe masura ce este taiata, semnele de cerneala sunt slefuite si lovitura este aproape eliminata.