Rezultatele

Ultimele rezultate spun totul despre tine

Discutam despre sintagma din titlu cu Lungeanca si Petrescu, ieri, la intoarcerea de la un debriefing. Cumva a ajuns tema mea de meditatie pentru intreaga zi.

You are as good as your last result. True or false? Fair or unfair? E sanatos pentru o organizatie sa gandeasca asa? Este echitabil? Nu reusesc sa ma hotarasc. Instinctiv inclin spre da, caci mi-am petrecut copilaria si adolescenta jucand rugby la Steaua, unde auzeam propozitia asta in fiecare zi.

Argumentele (mele) pentru fiecare dintre pozitii:

True
Ultimul rezultat te reprezinta. Spune in ce stare esti din toate punctele de vedere: expertiza, pasiune, focus, motivare etc. Intamplarea nu are loc in povestea asta. Tot ceea ce se intampla este rezultatul actiunilor noastre.

False
Ultimul rezultat este conjunctural. Tine si de sansa, de context, de timing. Cateodata pur si simplu lucrurile nu merg. Sau cateodata ai succes din intamplare.

Fair
Agentia in ansamblu este judecata asa. Orice client te evalueaza dupa ultimul rezultat. Istoricul nu e un criteriu de luat in seama. Este fair ca aceasta atitudine sa se duca mai departe in organizatie

Unfair
Agentia a crescut datorita muncii unor oameni. Suntem in masura sa ne punem problemele astea datorita unui proces istoric, datorita faptului ca ei au muncit si au fost inspirati. Ultimul rezultat trebuie sa fie ponderat de acel istoric, bun sau rau.

You are as good as your last result.
True or false?
Fair or unfair?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *