depression

Cum să vă păstrați activ atunci când suferiți de depresie

Depresia poate să se strecoare în fiecare zonă a vieții dvs. Vă poate împiedica să ieșiți din casă și chiar să distrugi relații de prietenie.

Este obișnuit ca persoanele cu depresie să se retragă în casa sau în dormitor și să evite orice interacțiune socială. Dar acest obicei poate agrava depresia. Mai mult timp petrecut singurvă determină să vă concentrați asupra problemelor dvs. și poate chiar să creați altele noi care nu au existat niciodată înainte. Pentru dumneavoastră, acest lucru este bine. Dar dacă doriți să începeți să vă simțiți mai bine, trebuie să faceți exact opusul a ceea ce este vi se pare normal. În loc să vă ascundeți în camera dvs., ieșiți și deveniți activi.

Iată câteva sfaturi pentru a vă menține activ social, în timp ce suferiți de depresie.

Cereți ajutorul

Dacă sunteți deprimat, discutați cu un consilier despre felul în care vă simțiți. El sau ea vă poate prescrie medicamente, dar asta nu este singura modalitate de a vă gestiona depresia. Terapia cognitivă comportamentală (CBT) este o abordare comună pe care terapeuții o utilizează pentru a ajuta pacienții să depășească multe lucruri, inclusiv depresia.

În această lume, nu sunteți niciodată singuri. Cereți ajutor. În plus, pe lângă consiliere, puteți, de asemenea, să vă alăturați unui grup de sprijin de oameni care se ocupă de depresie. Acest lucru ar putea ajuta ca elementul social fără a adăuga prea multă presiune. De asemenea, aveți grijă să utilizați medicamente pentru a vă auto-medicina, deoarece acest lucru va duce doar la probleme suplimentare. Dacă ajungeți să cedați dependenței, există resurse de dezintoxicare disponibile pentru dvs.

Faceți planuri în termenii dvs.

Poate fi dificil pentru persoanele care au depresie sau anxietate să-și păstreze planurile. Faceți planuri pe care le simțiți cele mai confortabile pentru dvs. Poate întâlnești un prieten într-un parc liniștit. Sau poate te duci la cinema unde există o interacțiune socială mare. Odată ce v-ați obișnuit să petreceți timp cu alți oameni, ar trebui ca totul să devină mai ușor

Fiți responsabil

Sunteți unul dintre acei oameni care anulează planurile în ultimul moment pentru că „nu-l simțiți?” Dacă da, opriți-vă. Începeți să vă asumați răspunderea față de cuvântul dvs. Dacă ați făcut un plan și nu aveți un motiv legitim pentru anulare, nu contramandați. Dacă simți că trebuie să pleci mai devreme este în regulă. Dar când vă permiteți să anulați planurile de acest gen, aveți întotdeauna un out.

Când te izolezi, s-ar putea să simți că faci ceea ce trebuie, dar e mai probabil să-ți facă rău depresia. Deprimarea agravantă poate, de asemenea, să ducă la abuz de substanțe, așa că veți dori să luați măsuri pentru a vă controla viața înainte ca depresia să vi-o controleze.