Modalități de refacere a părului degradat

Ca femei, tindem să dorim să ne exprimăm stilul și sentimentele personale cu părul nostru. Lungimi, culori și stiluri diferite ne fac ușor să luăm domnia creativă și să fim cine vrem să fim. Problema este că unele dintre alegerile noastre de păr nu sunt întotdeauna cele mai bune pentru scalp și am rămâne să suferim consecințele părului deteriorat, uscat și fragil. Din fericire, există câteva moduri naturale de a ne readuce părul la gloria sa anterioară.

1. Folosiți produse fără sulfat și uitați-vă întotdeauna la lista de ingrediente
Multe mărci de produse farmaceutice și produse de la comercianții cu amănuntul mari, orientate spre refacerea părului pot avea efect efect. În mod obișnuit, aceste produse conțin ingrediente obișnuite care afectează în continuare firele de păr, inclusiv:

  • Alcool izopropilic. Găsit în spray-urile și volumizatoarele de păr, împreună cu multe alte produse pentru păr, acest ingredient vă poate dizolva părul de umiditate și îl poate despărți literalmente.
  • Efectuați-vă cercetările când achiziționați produsele. Multe produse naturale și ecologice pot fi găsite în magazinele de păr precum Ulta sau Sally’s, și chiar Whole Foods. Dacă optați pentru un magazin specializat, un angajat vă va putea ajuta să găsiți produse fără sulfați, care sunt cele mai sănătoase pentru părul dvs.

2. Păstrați-vă părul regenerat cu un tratament pentru păr cu ulei de nucă de cocos
Uleiul de cocos organic are o listă de beneficii, iar sănătatea părului este una dintre cele mai importante. Uleiul de nucă de cocos previne ruperea, hidratează părul uscat, este bogat în nutrienți și stimulează circulația sângelui. Uleiul poate pătrunde în foliculii de păr și îl poate hidrata din exterior în interior, împiedicându-l chiar la deteriorarea căldurii în cazul utilizării îndelungate. Circulația crescută a scalpului înseamnă că nutrienții suplimentari și oxigenul merg către foliculii de păr și promovează creșterea.