bocanci de protectie cu bombeu metalic

Incaltamintea de protectie – sfaturi pentru o investitie inteligenta

Inca din incipit, rolul decizional este unul pe care trebuie sa ni-l asumam pe deplin atunci cand investim in echipamente de protectie.  Acest lucru se traduce prin intermediul faptului ca trebuie sa ne gandim daca avem nevoie de protectie speciala la nivelul talpilor, ori de o o bariera la nivelul varfului piciorului. Pe de alta parte, putem cauta bocanci prevazuti cu o talpa antiderapanta, ori cu un design impenetrabil in fata agentilor chimici. Toate acestea sunt indicii pe care le putem culege din fisa postului nostru, mai ales daca lucram pe cont propriu si nu beneficiem de atentia unui angajator care, in mod normal, este persoana din companie care se ocupa de bunastarea si siguranta subordonatilor sai.

Progresul tehnologic este in favoarea noastra, insa cat de multe informatii cunoastem din punctul de vedere al caracteristicilor pe care ar trebui sa le respecte o pereche sigura si durabila de bocanci?

Rezistenta oferita la compresiune, unul dintre primele aspecte testate de catre producatorii care aduc pe piata articole de incaltaminte destinate uzului industrial. Modalitatea prin intermediul careia se verifica rezistenta la compresiune este una „automatizata”, varful fiind supus actiunii a doua role ce actioneaza pe un traseu paralel. Dupa presarea simultana a celor doua role se analizeaza spatiul liber care ramane intre structura pantofului respectiv si degete.

Rezistenta pe care o manifesta talpa impotriva perforatiilor. Cea de-a doua trasatura pe care trebuie sa o verifice producatorii si pe care trebuie sa o analizeze consumatorii finali este reprezentata de rezistenta talpii, dar si a bombeului in eventualitatea unor perforatii. Din perspectiva zonei anterioare, exista acele perechi de bocanci de protectie cu bombeu metalic care va sunt utile intr-un mediu industrial periculos, dar si modelele care prezinta la nivelul talpii o lamela constituita din metal. Dupa inserarea acelei portiuni metalice, specialistii o supun actiunii unui obiect ascutit, masurand rezistenta pe care o ofera talpa la respectivul stimul mecanic.

Rezistenta in fata socurilor electrice, insusirea care trebuie sa va protejeze in fata eventualelor defectiuni ale circuitelor din preajma. Un contact accidental cu un astfel de circuit nu este o noutate pentru cei care isi desfasoara activitatea in acest domeniu de munca, fie ca vorbim despre conductori, echipamente ale caror cabluri sunt neizolate, dar si portiuni deschise de circuite care functioneaza in medii ambiante pline de umezeala.

Va intrebati cum se testeaza rezistenta unui bocanc in fata curentului electric? Nimic mai simplu, ne asigura specialistii. Pentru a efectua un astfel de test producatorii construiesc un ansamblu energetic in jurul bocancului. Astfel, incaltamintea este asezata peste o platforma speciala configurata din metal, portiune care poseda un caracter electric asemanator cu cel al unui electrod. Mai apoi, in interiorul bocancului se introduc sfere metalice despartite de alti electrozi. In final, se aplica o tensiune pe electrodul exterior pentru a analiza scurgerile de curent electric care patrund in interiorul bocancului.

Acestea ar fi doar trei dintre aspectele pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a va alege bocancii ideali pentru mediul profesional. Fisa postului ar trebui sa va faciliteze analiza, caci puteti identifica rapid factorii care va supun riscurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *